A e dini se ju jeni 1 centimetër më i gjatë kur zgjoheni në mëngjes në krahasim me darkën?

Me poshte disa kuriozitete interesante rreth trupit të njeriut

Ju jeni rreth 1 cm më i gjatë në mëngjes kur ngriheni ne mengjes sesa kur shkoni në shtrat per te fjetur ne darke. Kjo ndodh sepse gjatë ditës kërci i butë midis kockave tuaja shtypet dhe ngjeshet.

Ju mbyllni qepallat e syrit rreth 20 herë në minutë. Kjo është mbi dhjetë milionë herë në vit!

Veshet e njeriut vazhdojne te rriten gjjthmone gjate gjithe jetes

Dylli i vesheve ne fakt eshte nje nga llojet e djersitjes

Gjuha është e mbuluar me rreth 8000 sensore shijeje, secila prej të cilave përmban deri në 100 qeliza që ju ndihmojnë të shijoni ushqimin tuaj!

Ju prodhoni rreth 40,000 litra pështymë gjatë jetës tuaj. Ose për ta thënë ndryshe, mjaft pështymë për të mbushur rreth pesëqind vaska.

Nëse ecni për 12 orë në ditë, një personi mesatar do t’i duheshin 690 ditë për të ecur perqark botes.

E gjithë sipërfaqja e lëkurës tuaj zëvendësohet çdo muaj, që e thënë ndryshe do të thotë se keni rreth 1000 lëkura të ndryshme në jetën tuaj!

Trupi juaj ka 2.5 milione gjendra djerse

Cdo minute trupi njeriut heq 30.000 qeliza te vdekùra

Nese do jetosh deri 70 vjec zemra juaj do kete rrahur 2.5 miliarde here

Femrat bejne me shume gazra se meshkujt gjate dites (rreth 25 here) por ndryshe nga meshkujt e fshehin

Shpejtesia e gazrave eshte rreth 11 kilometra ne ore