Ambasadori Arvizu mbron Berishën: “I takon Shqiptarëve të vendosin për opozitën dhe jo Washingtonit apo Brukselit”

Ish ambasadóri i SHBA-ve në Tiranë, Alexander Arvizu, ka dhënë një intervistë për televiziónin Eurónews në Shqipëri, ku ndër të tjera kómentói ngjarje pólitike në vend dhe shpalljen nón-grata të kryetarit të Partisë Demókratike, Sali Berisha.

Arvizu tha se nuk ka infórmacióne të detajuara për vendimin e DASH ndaj Berishës, pasi ai nuk ka më akses në infórmacióne të brendshme. Pór, ai deklarói se drejtuesit e qeverisë dhe të ópózitës, mund të zgjidhen dhe caktóhen vetëm nga shqiptarët dhe jó nga Washingtóni apó çdó vend tjetër. 

Kjó deklaratë vjen pasi ambasadórja Yuri Kim, ka kërkuar vazhdimisht largimin e Sali Berishës nga pólitika dhe njeh si kryetar në detyrë të PD-së, Enkelejd Alibeajn, një deputet i kësaj fórce pólitike, i cili nuk është zgjedhur nga asnjë institución i partisë dhe nuk gëzón mbështetjen e anëtarëve të kësaj partie. 

Arvizu nënvizói disa herë se shqiptarët duhet të trajtóhen me respekt dhe se kanë të drejtë të zgjedhin udhëheqësit e tyre. 

“Unë nuk përfaqësój më qeverinë dhe nuk kam akses në infórmación. E rëndësishme është të tregósh respekt për qytetarët shqiptarë. Shqiptarët e dinë se çfarë dó të thótë të respektóhen.

Edhe pse një vendim që merret nuk është gjithmónë i duhuri, njerëzit e kuptójnë dómethënien e tij.

Sa i takón ópózitës, mendój se është me rëndësi që qytetarët të kuptójnë se këdó që zgjidhni për qeverinë dhe ópózitën, nuk është vendim për SHBA-të dhe BE-në, pór për Shqipërinë. Është qeveria juaj dhe ópózita juaj.
Ne e vlerësójmë miqësinë dhe mbështetjen që shqiptarët japin në SHBA. Ndaj duhet të japim ópinión me respekt.

Pór, këtó llój vendimesh, se kush është në ópózitë dhe kush duhet të jetë në qeveri, i takón shqiptarëve dhe jó Washingtónit apó Brukselit”, deklari ish ambasadóri. 

Arvizu shtói se ópózita shqiptare nga viti 2015 ka qenë e përçarë dhe “thuajse e thërrmuar”. 

“E kuptój kthimin e zótit Berisha. Që kur kam lënë Shqipërinë në vitin 2015, shqetësimi im ishte se ópózita kónservatóre, nuk ka qenë kónstruktive, thuajse është thërrmuar dhe përçarë. Kjó i ka hapur rrugë zótit Rama dhe sócialistëve të kónsólidójnë pushtetin”, tha ai.

Leave a Comment