Belinda Balluku tremb fëmijët e shkollave: “Zvicra të dënon me burg po e mbajte kondicionerin mbi 19 gradë”

Ministrja e Arsimit bashke me Belinda Ballukun kane nderrmare nje fushate neper shkolla per te ndergjegjesuar femijet mbi kursimin e energjise

Balluku mbasi i shpjegoi femijeve se si te kursejne energjine i permendi dhe Zvicren e cila sipas Ballukut i denon me burg ata qe e mbajne kondicjonerin mbi 19 grade

Balluku tha:

Kriza energjitike është pak e vështirë për tu kuptuar. Mburoja sociale energjitike. Asnjë abonent deri më sot nuk a paguar asnjë lekë më tepër, pavarësisht se qeverisë i është dashur ta blejë. Gjatë dimrit do të jetë më vështirë, sepse konsumi është më i gjatë. Sot duhet të kursejmë, ju mund të bëheni heroi i energjisë. A e dini se kur e heqim telin nga karikimi, karikuesi që lëmë në prizë konsumon energji. Kur hapim derën e frigroriferit harxhojmë më shumë energji. A e dini se në Zvicra dënon me burg ata që e mbajnë kondicionerin mbi 19 gradë?

Leave a Comment