Bunkerët antibërthamorë në Finlandë kanë deri dhe fusha sportive dhe lodra për fëmijët!

Finlandezet kane 80 vite qe pergatiten per nje perballje te mundshme me Rusine

Kompleksi i bunkerave ne Helsinki eshte projektuar ne nje lloj menyre qe perballon jo vetem nje sulm masiv berthamor por ka kapacitet qe te mbaje brenda te gjithe popullsine pa asnje lloj problemi.

Kompleksi perfshin brenda stok jashtezakonisht te madh me ushqime, spitale, lodra femijesh e deri edhe fusha sportive

Ata kane me shume se 60 vite qe ndertojne dhe permiresojne keta bunkere.

Do ishte pothuajse e pamundur per Rusine qe te pushtonte Helsinkin.

Finlanda ne nje fare menyre eshte neutrale si Zvicra por e armatosur deri ne dhembe me armatimet me te avancuara te Natos (megjithese zyrtarisht nuk jane akoma ne Nato) dhe nese Rusia do te mendonte nje lufte te mundshme me siguri do perfundonte me trecerekun e ushtrise se saj te shkaterruar.

Leave a Comment