Fotot e rralla. Ja si dukej Tirana dikur

Në galerinë tonë virtuale do të mund të shihni një kolazh fotografish ku shfaqet Tirana ndër vite. Pamjet e mëposhtme tregojnë kryeqytetin shqiptar në kohë të ndryshme dhe transformimet që ka kryer. Hidhini një sy, kjo është Tirana që nuk është më.

Fotot e rralla të grave Shqiptare në vitin 1972

Femrat Shqiptare ne vitin 1972

Një album i porositur nga Këshilli i Përgjithshëm i Bashkimit të Grave të Shqipërisë botohet në vitin 1972 nën titullin “Poemë për gratë Shqiptare” Në kopertinën e tij shkruhet se është një botim me ilustrime dedikuar femrave shqiptare. Ideja e përgjithshme është: gruaja në të gjitha frontet e jetës.  Të gjitha sqarimet e pamjeve në … Read more

Rita Petro: “Uau sa i madh. Tani hiqi brekét ule kokén dhe shih mes kofshéve”

Poezi nga Rita Petro Taní je né dorén tíme! Kush je tí? MASHKULLí yt. Çfaré éshté ky kétu? Penísí. Preke me doré. Uau… Sa í madh po béhet?! Lévíz sí me magjí?! Taní híqí brekét, ule kokén dhe shíh mes kofshéve… Kjo éshté…? Lulja íme. Ha ha ha… akoma me pérralla tí? Vagína! Pérséríte: Vagína! Uau… Vagína íme Taní … Read more