Edison Ypi: “Surrati i Grekut është pabesia. Surrati i parë i Shqiptarit është i hajdutit”

Edison Ypi shkruan për “Surratin e shqiptarit” në mënyrë satirike dhe ironike. Në shkrimin e Ypit, shqiptari përshkruhet si një person që ka disa surretër, duke përfshirë surratin e hajdutit, spiunit, vrasësit, frikacakut, dembelit, vetshkatërruesit, llapaqenit dhe të tjerë. Megjithatë, Ypi thotë se shqiptari po përpiqet të rimarrë surratin e europianit, me shpresën se duke … Read more

Edison Ypi: “Çupa e babit hajdut, paret e vjedhura nga babi hajdut i përdor për tu bërë k’urvë.”

Ypi shkruan për paret e vjedhura nga një babi hajdut dhe mënyrën sesi kalamajtë dhe çupa e tij i shpenzojnë ato në mënyrë të paudhë, duke përfshirë konsumimin e alkoolit dhe d’rogës, blerjen e rrobave të shtrenjta, si dhe përfshirjen në sjellje të këqija. Ypi gjithashtu kritikon qëndrimin ligjor ndaj tyre dhe përhapjen e negativitetit … Read more