Çim Peka: “A janë të gatshëm të japin jetën për pluralizmin ish zyrtarët e lartë të PD?”

Gazetari Çim Peka, përshkruan situatën politike në vend dhe nxjerr në pah pretendimin se kryeministri Edi Rama disponon një makinë për shantazh dhe blerje votash.

Ai vë në diskutim përgjegjësinë e opozitës dhe thekson se nëse dikush pranon këto pretendime por përsëri ja hedh fajin opozitës, atëherë është në shërbim të regjimit pa e ditur ose me dije.

Peka i fton lexuesit të injorojnë këto pretendime dhe t’i ballafaqohen regjimit të padrejtë. Ai vë në dukje se regjimi aktual po përdor taktikat e fundit për të shkatërruar shpresën që ka krijuar opozita.

Peka thekson se regjimi ka arritur të manipulojë edhe pak shpresë që krijohej prej një viti. Ai thekson se rreth 500-600 mijë zemra të pathyeshme nga regjimi ishin aty edhe më 14 maj.

Përveç kësaj, Peka bën një krahasim me opozitën e mëparshme. Ai përmend rastet e vrasjeve të elitës së drejtimit të opozitës në Shkodër në vitin ’91 dhe vrasjen e kryetarit të parë të opozitës në oborrin e selisë së saj në vitin ’98.

Për sa i përket pyetjes nëse ish-zyrtarët e lartë të Partisë Demokratike dhe drejtuesit e tjerë janë të gatshëm të japin jetën për pluralizmin, Peka shpreh dyshime. Megjithatë, ai thekson se sigurisht do të dalin djem dhe vajza që janë të gatshëm të sakrifikohen për këtë qëllim.

Peka vë në dukje edhe nevojën që Edi Rama të përballet me akuzat për krime, vjedhje dhe përndjekje që ka kryer. Ai shpreh shpresën se Rama do të përballë këto akuzat dhe përgjegjësitë e tij, në të njëjtën mënyrë si Enver Hoxha nuk pati fatin të merrte dënimin për krimet pas vdekjes së tij.

Shkrimi i plotë

“Per gjitholloget!

Kush e pranon se Rama ka makineri per shantazh dhe blerje votash dhe me te nuk ka zgjedhje por fajet i ka opozita, thjesht eshte ne sherbim te regjimit me apo pa vetedije.

Injorojini keta gjitholloge dhe vendosni ti rrini perballe ketij regjimi bastardesh. Nuk jane te pamposhtur, thjeshte po perdorin armen e fundit. Te vrasin edhe ate pak shprese qe krijoji opozita e pa kapur prej nje viti. 500-600 mije zemra te pathyeshme nga regjimi ishin aty edhe me 14 Maj.

Vetem se nje gje:

Nuk di rast kur opozita ka ardhe ne pushtet pa kosto dhe heronje te vrare nga e majta kriminale shqiptare. Ne Shkoder Ramiz Alia vrau eliten rinore te drejtimit te opozites pas masakres zgjedhore ne ‘91.

Ne ‘98 pasuesit e Ramizit vrane ne oborrin e selise se opozites kryetarin e saj te pare.

Deri tani ne regjimin e Rames kjo akoma nuk ka ndodhur, por do te ndodhe diten qe Rama do ndjehet realisht i kercenuar.

Pyetja eshte nese ish zyrtaret e larte te PD, ish drejtoret apo ish.. ish.. a jane te gatshem te japin edhe jeten per pluralizmin?

Ketu dyshoj.

Sigurishte qe do te dalin djem e vajza qe jane te gatshem ta bejne ate sakrifice.

E sigurte eshte qe denimin qe nuk pati fatin ta merrte Hoxha per krimet qe kishte bere pasi kishte vdekur, lutem qe Rama te jete gjalle e te perballet me krimet, vjedhjet e spastrimet e popullsise qe ka bere.

PS: Keta qe thone se Rama eshte regjim por nje opozite fine mund ta largoje me kujtojne Presidentin Meidani ne vitin 1999:

Kur Sali Berisha dhe opozita kerkonte NATO-n ne Kosove, Meidani thoshte: Jo NATO, por UNESCO ne Kosove. Se si mund ta largonte ushtrine kriminale serbe nga Kosova UNESCO dhe jo NATO, vetem Meidani e dinte. Njejte dhe keta gjitholloget e mediave qe kane shprese tek disa femije te Soros e majtiste te semure, e jo tek opozita reale.

Nese doni akoma pluralizem, perballuni edhe me koston e jetes perballe bandave te Dubait, Bolivise, Spanjes qe ishin ne sherbim te Edi Rames me 14 Maj”, shkruan Çim Peka.