Çmimet në rritje. Populli në vështirësi. Shpërthen Erion Braçe: Uuuliniiii çmimeeeet”

Deputeti socialist, Erion Braçe, ka postuar një video në Facebook-in e tij ku apelon për uljen e çmimeve. Braçe deklaron se në vitin e kaluar çmimet u rritën për shkak të konflikteve, por tregjet tashmë janë ekuilibruar dhe ai kërkon që çmimet të zbresin.

Ndër të tjera, Braçe shkruan se çmimi i grurit është ulur dhe ai nuk e kupton pse çmimi i bukës vazhdon të jetë i lartë. Ai gjithashtu thekson se rritja aktuale e çmimeve është vjedhje e pastër.

“ZBRESNI ÇMIMET!”

“RROFTË QYTETARËT!”

Kur çmimet e produkteve të fabrikuara dhe të importuara rriten rrëmujshëm një vit më parë, në faj janë LUFTA, NAFTA, EURO, DOLLARI, dhe të tjera!

Një vit më vonë;

Tregjet janë ekuilibruar për shkak të ndikimit të menjëhershëm të luftës, mungesës së produkteve në treg të shkaktuar nga ajo, çmimi i naftës ka rënë në nivelet para luftës, euro ka rënë gjithashtu, dhe dollari edhe më shumë;

PRANDAJ, ÇDO FAKTOR QË NDIKON NË ÇMIME KA PËSUAR RËNIE TË FORTË!

TI, TREGTAR, PSE NUK UL ÇMIMET E PRODUKTEVE TË FABRIKUARA? Pse?

TI, TREGTAR I GRURIT, DHE MË PASI I BUKES, ÇKA PO BËNI?

Çmimi i grurit ka rënë, çmimi i misrit ka rënë, çmimi i mishit ka rënë; por pse çmimi i bukës mbetet i njëjtë? Kulmi!

TI, TREGTAR I PERIMEVE DHE FRUTAVE, ÇKA PO BËN? Në tregun e Lushnjës po e shtyni çmimin e prodhuesve bujq të domateve në nivel të ulët 30 lekë; PO ÇMIMI NË TIRANË, 150 LEKË, Ç’ËSHTË KY? Pesë herë më shumë!

A jeni të sinqertë?!

Sa godasim rrogat dhe pensionet, këto çmime vjedhin çdo rritje! ËSHTË VJEDHJE E PASTËR MBI NËVOJITARËT MË SHUMË!

JEPNI FUND!” – shkroi Braçe.