E çuditshme. 2 binjakë të ndarë në lindje me gra me emër të njëjtë, qen me emër të njëjtë, gruan e dytë me emrin e njëjtë.

Dy Binjaket Jim të Ohajos u rinjohën në moshën 39 vjeç, pasi u ndanë nga lindja. Kur ata filluan të flisnin, ata zbuluan se kishin jetuar jete identike!

Aq Larg, Por Gjithmonë Bashkë

Kur dy djemtë binjakë u vendosën për adoptim në vitin 1940, vetëm në moshën tre javësh, prindërit e tyre adoptivë në mënyrë të rastësishme i quajtën të dy “James”. Të dy burrat u njohën si Jim në mënyrë të shkurtër, dhe ky ishte vetëm fillimi. Të dy u rritën vetëm 40 milje larg njëri-tjetrit dhe vazhduan të jetojnë jete që ishin shumë të ngjashme.

Njëri prej djembe u adoptua nga familja Lewis në Limë, ndërsa tjetri nga familja Springer në Piqua. Të dy familjet e dinin se fëmija që adoptuan kishte një binjak, por nuk e dinin se çfarë u bë me të. Pavarësisht kësaj, megjithëse rrugët e tyre ishin ndarë, ata të dy krijuan jete identike si ADN-ja e tyre, pa e ditur.

Të dy kishin qenë me qenin e tyre të dashur të fëmijërisë të quajtur “Toy”, dhe si nxënës shkollorë, të dy kishin aftësi për matematikë dhe punë me dru, por nuk ishin shumë të mirë në drejtshkrim.

Zemra Binjake, Mendje Binjake

Të dy Jim-at ishin martuar dy herë. Herën e parë, ata martuan gra me emrin Linda. Kur kjo nuk funksionoi dhe ata u divorcuan, ata u njohën (dhe vazhduan të martohen) me gra me emrin Betty. Të dy Jim Lewis dhe Jim Springer kishin një djalë, dhe – sigurisht që keni parashikuar këtë – të dy u dhanë djalit të tyre të njëjtin emër, James Alan (ose James Allan në rastin e Springerit).

Të dy Jim-at ishin pijetarë të mëdhenj, kishin të njëjtën makinë (Chevrolet) dhe kishin punë të ngjashme në siguri (Jim Lewis ishte një mbrojtës sigurie, ndërsa Jim Springer ishte një zëvendës sherif). Ata madje merrnin pushime në të njëjtën shtëpi në plazh në kohë të ndryshme.