E pabesueshme. 70 vjeçarja bëhet me fëmijë mbas 50 vjetësh. Fajin e kishte burri i saj i cili ishte plagosur në.

Një 70 vjeçare në Indi ka sjellë në jetë fëmijën e saj të parë pas përpjekjeve prej 54 vitesh.

Chandravati, solli në jetë një fëmijë të shëndetshëm në fillim të kësaj jave.

E moshuara dhe burri i saj pritën fëmijën e tyre të parë pas një faze të suksesshme të fekondimit in vitro (IVF).

Ata po përpiqeshin për një fëmijë që nga viti 1968, por plagosja në këmbë gjatë ushtrisë e bashkëshortit të saj e bëri të pamundur që çifti të kishte fëmijë.

Nëna dhe foshnja thuhet se janë mirë, sipas raporteve të mediave lokale.

Çifti u përpoq për pesë dekada të kishin fëmijë dhe vizitoheshin rregullisht tek mjekët.

Ata iu drejtuan qendrës së fertilitetit dhe arritën të mbesin shtatzënë në raundin e tretë të IVF-së.

Pavarësisht se janë të kënaqur që më në fund arritën të mbesin shtatzënë, ata pranojnë se kanë disa rezerva për të pasur një fëmijë në një moshë kaq të pazakontë.

Në vitin 2019, Erramatti Mangayamma nga India u bë personi më i vjetër në botë që lindi pasi kishte binjakë në moshën 74-vjeçare.

New Indian Express raporton gjithashtu se çifti arriti atje në kohën e duhur, pasi ligjet e reja që hynë në fuqi nga qershori 2022 thonë se “asnjë qendër e infertilitetit IVF nuk do të jetë në gjendje të ofrojë trajtim për gratë dhe burrat mbi 50 vjeç”.

Leave a Comment