Edmond Tupja: “Kur del në pension askush nuk pjęrdh më për ty. Por e mira është se”

Nga: Ilir Kadia

Edmond Tupja më shkriu!


Po ku je o Mond Tupja?! Kohë pa u parë!
Dhe u pëqafuam!


Pension, tha Mondi. Vajta 71 vjeç!


A s’ më thua, si është të dalësh më pension, e pyeta i frikur ka kohë nga afrimi i kësaj moshe edhe për vete.


Ah, tha profesor Mondi. Të dalësh në pension ka një të mirë e një të keqe. Kë do të parën?!
Të keqen, i thashë unë.


E keqja, tha Mondi, është se askush nuk pjerdh më për ty!


Dhe e mira?! – e pyeta i paduruar për përgjigjen.


E mira është se as ti nuk pjerdh më për asnjeri!


O sa kam qesh! Megjithë Bislim Ahmetajn që na bëri foton.
6.qershor.2017