Gina Lollobrigida – një jetë në foto

Ka ndërruar jetë në moshën 95-vjeçare aktorja, fotografja, skulptorja dhe ikona e stilit, Gina Lollobrigida . Kulmi i La Lollos ishte vitet 1950 dhe 60 dhe ja ku shohim jetën e saj përrallore

Kllounët, 1948
Luigina Lollobrigida lindi në Subiaco të Italisë më 4 korrik 1927

Fotografia: Cinetext/Allstar
Lollobrigida e veshur me një fustan mbrëmjeje, e fotografuar në vitin 1952 për një film në Picture Post të titulluar Yjet sjellin modën nga Italia
Fotografia: Haywood Magee/Getty Images
Lollobrigida në vitet 1950
Fotografia: Henry Gris/FPG/Getty Images
Beat the Devil, 1953
Lollobrigida drejton gomarët që mbajnë aktorët Humphrey Bogart dhe Peter Lorre përgjatë një rruge në Ravello, Itali në 1953, gjatë një pushimi nga xhirimet
Fotografia: AP
Një asistente gardërobë ndihmon Gina Lollobrigida të futet në korsenë e saj në 1954
Fotografi: Ullstein Bild/Getty Images
Sophia Loren, majtas, Yvonne de Carlo, në qendër dhe Lollobrigida në Ball of Stars në festivalin e filmit në Berlin në 1954
Fotografia: Popperfoto
Gruaja e Romës, 1954
Në foto me Renato Tontinin
Fotografia: Portofoli Mondadori/Getty Images
Lollobrigida në vitin 1955
Fotografia: Everett/REX/Shutterstock
Lollobrigida përgatitet të fotografojë Salvador Dalin në studion e tij në hotelin St Regis në Nju Jork në 1955
Fotografia: Everett/REX/Shutterstock
Gruaja më e bukur në botë, 1955
Lollobridgida fitoi çmimin David di Donatello për aktoren më të mirë

Fotografia: Alamy
Qindra fansa, kryesisht adoleshentë, ndalojnë makinën e Lollobrigidës kur ajo mbërrin në Shtutgart, Gjermani në vitin 1957.
Fotografia: AP
Asnjëherë kaq pak, 1959
Foto me Frank Sinatra
Fotografia: MGM/Allstar
Solomon dhe Sheba, 1959
Foto me Yul Brynner
Fotografia: www.ronaldgrantarchive.com
Lollobrigida me bashkëshortin e saj, mjekun Milko Skofiç dhe djalin e tyre Andrea Milko në xhirimet e filmit “Eja shtator” në vitin 1960. Çifti u martua në vitin 1949 dhe u divorcua në vitin 1971. Andrea lindi në vitin 1957.
Fotografia: Henry Gris/FPG/Getty Images
Lollobrigida në Genova më 20 shtator 1960.
Fotografia: Keystone/Getty Images
Eja shtator 1961
Foto me Rock Hudson
Fotografia: Universal Pictures/Getty Images
Venus Perandorake, 1962
Fituese e çmimit David di Donatello për aktoren më të mirë për portretizimin e motrës së Napoleonit, Pauline Bonaparte.
Fotografia: Portofoli Mondadori/Getty Images
Gruaja e kashtës, 1964
Në foto me Sean Connery
Fotografia: Warner Bros/Allstar
Lollobrigida në shtëpinë e saj në rrugën e lashtë Apiane në periferi të Romës në vitin 1964. Ajo ishte një fotografe e arrirë dhe një libër i punës së saj i quajtur Italia Mia u botua në 1974
Fotografia: Girolamo di Majo/AP
Hotel Paradiso, 1966
Foto me Alec Guinness
Fotografia: Moviestore/REX/Shutterstock
Vdekja vuri vezën, 1968
Gina Lollobrigida në xhirime
Fotografia: Jim Pringle/AP
Lollobrigida pozon e veshur me një dizajn Pucci në 1968
Fotografia: Everett/REX/Shutterstock
Falcon Crest, 1984
Foto me Lorenzo Lamas
Fotografia: Lorimar/Allstar
Lollobrigida në tapetin e kuq në hapjen e ekspozitës Gina Lollobrigida Fotografa në Palazzo delle Esposizioni në 2009
Fotografia: Marilla Sicilia/REX/Shutterstock
Lollobrigida admiron tortën e saj të ditëlindjes së 90-të në festimet zyrtare të ditëlindjes së Gina Lollobrigida në Romë më 4 korrik 2017
Fotografia: Daniele Venturelli/Getty Images