Habit Hetem Ramadani: “Njerëzit zakonisht vdesin në orën 9 të mëngjesit në këtë ditë të javës”

Biologu dhe mjeku shqiptar, Hetem Ramadani, ka dhënë një deklaratë interesante se njerëzit në botë vdesin më shpesh në orën 9 të mëngjesit gjatë hënave.

Ai sqaroi një arsye tërheqëse për këtë fenomen.

“Njerëzit zakonisht vikendin e kalojnë me familjarë dhe kënaqet me ta, duke larguar stresin dhe duke u ndjerë më të shoqërueshëm. Mirëpo kur të hënë zgjohen herët për të shkruar në punë, për shkak të stresit, njerëzit pësojnë infarkt në atë kohë. Kjo ndodh edhe kur e shohin shefin e tyre në punë”, ka sqaruar ai në një emision televiziv.

Ai tregon se në Kinë, vdekjet më së paku ndodhin në muajin kur është viti i ri kinez, për shkak se njerëzit nuk kanë obligime të punës dhe janë sa më larg stresit.