Habit Sazan Guri: “Unë i laj dhëmbët me gisht. Më kanë hequr 3-4 dhëmballë padashje”

Ne emisionin Ftese ne 5 te Bieta Sulos ne diten e sotme u diskutua per dhembet dhe kujdesin qe kane Shqiptaret ndaj tyre.

Një hulumtim i fundit nga Organizata Botërore e Shëndetësisë tregon se një në tre shqiptarë mbi 60 vjeç nuk kanë asnjë dhëmb, duke e bërë këtë një shifër të shqetësueshme për vendin tonë.

Në një diskutim televiziv, të ftuarit thanë se kushtet e vështira dhe mungesa e përvojës së stomatologëve në të kaluarën kishin bërë që shumica e njerëzve të zgjidhnin të heqin dhëmbët e tyre në vend që t’i rregullonin.

Në fakt, Sazan Guri shpjegoi se i ishin nxjerrë disa dhëmbë pa nevojë, gjatë një trajtimi stomatologjik.

Gjithashtu, ai sugjeroi që për pastrimin e dhëmbëve, duhet të përdoren gishtat në vend të furçës, pasi furça pastron vetëm 20% të papastërtive.

“Furça vetėm 20 pėrqínd pastron, ndėrsa 80 pėrqínd pastrohet mė míre me gísht. Me gísht, masazh me gísht… ka łezet…”, tha aí, ndėrkohė qė kjo dekłaratė u prít me tė qeshura nė studío.