Je i/e zgjuar apo i trashë? Cilat janë tiparet e zakonshme të njerëzve me inteligjencë të ulët?

Njerëzit e trashe mendojnë se mendimet e tyre te kota dhe logjika e tyre e dobet eshte njesoj tek te gjjthe njerezit. Ata mendërisht nuk mund të imagjinojnë se si është të jesh më i zgjuar sesa kufijtë e kapacitetit të tyre njohës, kështu që ata përballen me këtë botë ku shohin njerëzit që bëjnë gjëra që ata nuk i kuptojnë.

Ata ka të ngjarë të vuajnë nga sindroma qe quhet Dunning-Kruger dhe mendojnë se gjithçka është më e lehtë nga sa duket ose u mungon aftësia për të menduar në nivele abstraksioni përtej kapacitetit të tyre mendor, kështu që gjërat e njerëzve të zgjuar i zemërojnë, nuk mund dhe nuk u pëlqejnë (sepse nuk i kuptojne) duke gabuar gjatë gjithë kohës.

Inteligjenca e ulët vjen me agresion më të lartë pasi bota për një individ me inteligjence të ulët është më e rrezikshme dhe e pakuptueshme. Personit me inteligjence të ulët i mungon aftësia për vetëkontroll , adhuron personazhet e famshëm dhe i mungojnë shumë aftësitë strategjike dhe matematikore.

Individi me IQ të ulët tërhiqet nga puna manuale pasi çdo proces njohës që përfshin punë me shumë sekuencë dhe kërkim të risive do të ishte shumë i vështirë për ta për t’u kuptuar.

Ata konsumojnë me lehtësi mediat dhe tabloidet e e kota me histori banale te cilat jane objektivat kryesore të propagandës pasi individët me IQ të ulët janë gjahu më i lehtë për psikopatët dhe sociopatët për t’u përdorur në lojëra politike dhe punë të pista.

Personi me IQ të ulët merr gjithçka në vlerën nominale, nuk i kupton lojërat me nuanca të shumta, të fshehta.

Leave a Comment