Ka akoma njerëz të ndershëm. Ministri jep dorëheqjen sepse me rrogën që ka nuk paguan dot kredinë e shtëpisë

Një deputet konservator ka bërë një hap të papritur duke dhënë dorëheqjen nga detyra e ministrit, duke argumentuar se paga e tij nuk ishte e mjaftueshme për të përballuar një krefi prej 118,300 paundësh.

George Freeman, i cili deri në muajin nëntor mbante postin e ministrit të Shkencës, shpalli publikisht vendimin e tij në një shkrim të detajuar në blogun e tij. Ai theksoi se arsyeja kryesore ishte rritja e kredisë së tij nga 800 në 2000 paund, një shifër që nuk mund të përballohej me pagën e tij ministrore.

Edhe pse Downing Street njoftoi se nuk kishte plane për të ndryshuar qasjen ndaj pagave të ministrave, Freeman vendosi të dalë nga posti i tij. Deputeti i Norfolk-ut, i cili ka shërbyer që nga viti 2010 dhe ka pasuar një karrierë të gjatë në sektorët e shkencave të jetës dhe teknologjisë, tani është i lirë të bëjë punë të dyta, përveç pagës së deputetit prej 86,584 paundësh.

Freeman theksoi ndikimin e rolit të tij si ministër në jetën dhe financat e tij personale. Ai shprehu zhgënjim dhe dëshpërimin nga rritja e kredisë, ndikimi negativ mbi familjen dhe sfidat personale, duke shtuar se fëmijët e tij kanë paguar një çmim të lartë për zgjedhjet e tij në lidhje me karrierën politike.

Ndërkohë, ai shprehu qëndrimin se politika moderne është një shesh i egër lojërash, duke reflektuar mbi sfidat dhe mundësitë që ka përjetuar. Freeman gjithashtu bëri të ditur se financat e tij kanë ndryshuar drastikisht për shkak të një divorci të dhimbshëm dhe plakjes së prindërve të tij. Për të përparuar dhe për të ndjekur atë që ndien se është e drejtë, ai shpalli kandidaturën për rizgjedhje në zgjedhjet e përgjithshme të këtij viti, megjithëse ka parashikuar një mundësi për një qeveri laburiste në fuqi.