Ky është majmuni i parë në botë që foli Shqip. Ajo që tha i la pa mend shkencëtarët

Kur bëhet fjalë për gjuhën, primatët kanë të gjitha pajisjet e duhura vokale per te folur. Thjesht u mungon truri

Që nga kohet e Darvinit, shkencëtarët kanë debatuar se çfarë saktësisht po i pengon primatët të flasin “si ne”. Në fund të fundit, ata ndajnë aftësinë tonë për të përdorur mjete, mund të mësojnë gjuhën bazë të shenjave dhe në disa raste madje të demonstrojnë një ndjenjë të vetëdijes.

Por te gjitha pritshmerite e shkencetareve jane plotesuar dhe tejkaluar kete te shtune kur nje majmun i quajtur Xhim ka shqiptuar 4 germa qe ngjajne shume me Shqipen.

Ja fjala qe ka thene majmuni me shume veshtiresi: S…P….A….K

Ky zbulim ka shkaktuar entuziazem tek Spartak Ngjela i cili tha se:

Edhe majmunit të kontinentit më të largët po i plas shpirti për pak drejtësi nga SPAK ne Shqiperi. Shqiptaret duhet te gezohen sepse edhe bota e kafsheve e ka kuptuar qe politïkanėve tane po i vjen fundi. Pershendes ngrohtesisht majmunin Xhim dhe e ftoj qe te haje nje banane ne zyren time te avokatise.

Spartak Ngjela

Satirë/Humor ShtypKëtu.com © 2023. Ndalohet kopjimi këtij materiali.