Ky është Pylli i vdękjes në Fier. Ulėrimat e ekźekutimeve dëgjoheshin deri larg.

Shqipëria është e njohur për bukurinë e pyjeve të saj, por në Fier një pyll është i njohur më shumë për emrin e tij sesa për bukurinë. Pylli që ndodhet afër plazhit të Semanit mban emrin “Pylli i Vdekjęs”.

E ka marrė kėtė emër sepse në kohën e regjimit komunist aty kryheshin ekźekutimet e të dënuarve politik.

Zona afër pylli është e pabanuar ndaj dhe mendohet se është përzgjedhur nga diktatori Hoxha si vendi ku do të pushkatøheshin, ata që ai kishte vendosur t’i quante armiqtë e popullit.

Edhe pse zona pranë tij ishte e pabanuar, ulėrimat e të burgosurve dëgjoheshin deri larg. Ata ekźekutoheshin aty dhe më pas zgjidheshin vende të tjera për t’i varrøsur, shpesh edhe në varrę masive.