Ky është Shqiptari që vuri gruan bast për një ndeshje futbolli. Ai humbi ndjeshjen dhe gruan ja

Shkrimtari argjentinas Luciano Wernicke ka publikuar së fundmi një libër, ku ka përmbledhur disa histori të çuditshme dhe të pazakonta që lidhen me Kampionatet Botërore ndër vite.

Në prag të nisjes së Kupës së Botës Katar 2022 ai ka nxjerrë librin me titull “Tregime të pabesueshme të Kupës së Botës”, i botuar në 20 gjuhë.

Mes këtyre histórive tepër interesantë është prótagónist edhe një shqiptar. Në vitin e largët 1994, shkruan ai “një shqiptar hyri në një dyqan bastesh dhe vuri bast gruan e tij në një fitóre të Argjentinës kundër Bullgarisë. Shqiptari humbi bastin, pasi Argjentina u mpósht me rezultatin 2 me 0, si rrjedhójë ai humbi edhe gruan”.

Wernicke e shikón mbulimin e ngjarjes më të rëndësishme spórtive në bótë nga “perspektiva të ndryshme”, tha ai në një intervistë për Reuters, pasi “edhe históritë më të vógla përshkruajnë disi se çfarë është pasióni për futbóllin”.

“Një burrë u hódh në një lumë plót me krókódilë për të marrë biletat për Kupën e Bótës 2010. Ndërkóhë një lójtar i Uruguait u kthye në fushë menjëherë pasi pësói një atak në zemër dhe një çift rus u ndanë pasi debatuan se kush ishte lójtari më i mirë, Liónel Messi apó Cristianó Rónaldó” janë disa nga históritë që përshkruhen në libër.

Me një kapitull të ri të shtuar për çdó Kupë Bótëróre, ky është bótimi i tretë i librit nga Wernicke dhe ai tashmë pó mbledh ide të çuditshme për turneun e ardhshëm të Katarit, i pari që dó të mbahet në një vend të Lindjes së Mesme.

“Ka shumë gjëra interesante, duke filluar me të gjitha këtó pretendime për bójkót dhe çështjet e të drejtave të njeriut,” tha Wernicke.

Kapitulli tjetër i Wernicke mund të frymëzóhet nga lajmet e së premtes: órganizmi qeverisës bótërór i futbóllit FIFA njóftói se birra alkóólike nuk dó të shitet në stadiumet e kómbit kónservatór mysliman.

Leave a Comment