Omonia sulmon mediat Shqiptare: “Në mënyrë acaruese mbajnë krahun e Turqisë. Të bëjnë kujdes”

Burimi: Gazeta Tema

OMONIA ka sulmuar në mënyrë të paprecedentë mediat shqiptare, me pretendimin se këto të fundit po mbajnë anën e Turqisë, pas tensioneve të reja mes Athinës dhe Ankarasë.

Reagimi i OMONIA-s

Në mënyrë acaruese Mjetet Informimit Masiv në Shqipëri, në veçanti atyre të orientuara pro qeverisë, elektronike, print dhe internetike, jo vetëm adoptojnë informimin që ofron makineria propagandistike e Presidencës së Turqisë përsa i përket përshkallëzimit nga ana e tyre e sjelljes agresive ndaj Helenizmit, por manifestojnë zell të padobishëm në këtë drejtim.

Le të bëjnë kujdes gjatë dhënies së informacionit dhe më tej trajtimit të opinionit publik në Shqipëri dhe mjedisin më gjerë të Shqipligjërimit, ku identifiokohen dhe me propagandën e interferuar Turke në gjuhën Shqipe, se si Presidenti i Turqisë aq edhe zyrtarët e tij, politikë ose jo, kumtojnë retorikë AntiAmerikane, AntiNATOike dhe AntiEuropiane.

Është gjerësisht e ditur se Turqia ka devijuar në mënyrë definitive nga vlerat e demokracisë parlamentare, të kulturës së humanizmit Europian dhe të tjera rregulla të sanksionuara të së Drejtës Ndërkombëtare. Mban të pushtuar ushtarakisht territor të një vendi anëtar të BE sikundër Qipro.

Me këtë rast le të theksojmë se për shtete dhe popuj të vegjël ka rëndësi më esenciale përkushtimi i tyre në rregullimet e bashkëjetesës paqësore nga sa mentaliteti dhe sjellja ataviste e nënshrtrimit ndaj të fuqishmit të supozuar.

Mjetet e Informimit Masiv dhe segment i klasës politike, administratë shtetërore dhe ofiqarë të shtetit, kundrejt interesit imediat dhe joshjes së fondeve të propagandës Turke le të reflektojnë mbi përgjegjësitë kundrejt perspektivës Europianizuese që garanton edhe kohezionin e domosdoshëm.

Kundrejt përshtatjeve satelitore ndaj Ankarasë rreshtohen si prezenca konsistente e Helenizmit autokton në territorin e Shqipërisë sa dhe me të njëjtën rëndësi vullneti real i shoqërisë Shqiptare, të rinjve kryesisht.

Për më tepër që në çështje të tilla të rëndësisë së veçantë strategjike nuk kanë vend interesa tifozërie por duhet në mënyrën më adekuate të dëgjohet opinioni i kulluar i të rejave dhe të rinjve nga Shqipëria që janë ushqyer të lirisë, të demokracisë, të barazisë dhe barazisë ndaj ligjit, sikundër Helenizmi i përçon ato ndër shekuj.

Turqia përbën problem dhe jo zgjedhje për vizionet dhe perspektivën e popullit Shqiptar dhe gjithë popujve të rajonit.

Leave a Comment