Rrëmbeu avionin, mori 200 mijë dollarë dhe më pas u hodh nga avioni dhe u zhduk

Në vitin 1971, një ngjarje misterioze ndodhi në historinë e aviacionit dhe krimit amerikan. Një burrë i njohur si D.B. Cooper kreu një vjedhje të guximshme që ende mbetet e pazgjidhur.

Më 24 nëntor të atij viti, Cooper mbërriti në aeroportin e Portlandit në Oregon dhe bleu një biletë për një fluturim drejt Seattle, Washington. Ai u nis në një avion tregtar Boeing 727. Në momentin kur avioni ishte në ajër ai kërcënoi me një valixhe që pretendohet të kishte bomba.

Cooper urdhëroi pilotët të drejtonin avionin në një lartësi të ulët. Më pas, ai i dha një letër një prej stjuardesave, e cila përmbante kërkesat e tij: 200,000 dollarë në banknota të vogla të vlefshme, dy parashuta dhe një hartë të detajuar të zonës.

Avioni zbriti ne Seattle ku u sollen parashutat dhe dollaret. Pas marrjes së shpërblimit, Cooper i udhëhoqi pilotët të drejtonin avionin në drejtim të aeroportit të Mexicos, në British Columbia të Kanadasë.

Më pas, në një zonë të vështirë të bregdetit të Oqeanit Paqësor, ai hap portën e pasme të avionit dhe u hodh me parashutë bashkë me 200 mijë dollarët me vete.

Për vite të tëra, ka pasuar një kërkim i gjatë për të gjetur D.B. Cooper-in, por ai mbetet i zhdukur. Në vitin 1980, një djalë i ri gjeti një paketë me afërsisht 6,000 dollarë të shpërblimit në një zonë të lumit Kolumbia. Megjithatë, identiteti dhe fati i vërtetë i D.B. Cooper mbeten një nga misteret më të mëdha të pazgjidhura në historinë kriminale amerikane.